top of page

Back on track na de vakantie!

Bijgewerkt op: 23 aug. 2022

Back on track na de vakantie? Ik heb hier 5 gouden tips voor je!

Vakantie. Het lijkt misschien al ver weg omdat we alweer even begonnen zijn met het 'normale' leven. Maar wellicht kun je het gevoel nog even terug halen... hoe fijn het is om even niks te hoeven en alle tijd te hebben voor elkaar, jezelf en leuke dingen te gaan doen. Bij deze leuke dingen hoort bij vele ook lekker eten en drinken. Niks mis mee natuurlijk. Zeker niet als je het hele jaar door gezond eet. Want voor je lijf is het alleen maar fijn om af en toe ook weer even geprikkeld te worden.


Maarrrrr voor vele is het soms wel lastig om de draad weer op te pakken na de vakantie. Het liefst hou je dat vakantiegevoel zolang mogelijk vast. En dat is fijn, alleen wat betreft gezond eten en drinken niet. Doe het vooral rustig aan en maak het jezelf niet gelijk te moeilijk. Met kleine stapjes kom je uiteindelijk ook bij je doel. Verander dus weer kleine dingen in je eetpatroon. En heb je het één weer onder de knie dan begin je met een volgende. Mijn 5 gouden tips kunnen je zeker hierbij op weg helpen:

5 Gouden tips!

  1. Water met citroen! Drink iedere ochtend gelijk nadat je wakker wordt een glas lauwwarm water met een uitgeperste citroen. Dit is een super fijne start voor je lijf en je spijsvertering… Het zuivert je lichaam en bevordert gewichtsverlies. Het zorgt dat je vochtbalans weer op peil komt. En het is goed voor je immuunsysteem en weerstand. Je kunt beginnen met een halve citroen en later een hele. Het drinken met een rvs rietje is aan te raden voor je tandglazuur.

  2. Drink minimaal 2 liter water per dag! Water drinken is iets wat er bij mij soms insluipt op vakantie. Vooral als we dan op pad zijn betrap ik mezelf er weleens op dat ik niet genoeg drink. Dit is dan ook het eerste wat ik vaak weer oppak. Bijna alles in je lichaam functioneert op water. Echt super belangrijk dus. Tevens is het belangrijk om afvalstoffen af te voeren en kan het ook helpen tegen trek.

  3. 400-500 gram groente per dag! Voeg meer groenten doe aan iedere maaltijd. Ja, je leest het goed. Iedere maaltijd, dus ook bij je ontbijt. Denk aan een groene smoothie, wat geraspte wortel door je havermout of blokjes pompoen. Groenten zorgen voor een goede verzadiging en dat je voldoende vezels binnenkrijgt. En die vezels zijn zo enorm belangrijk voor het goed functioneren van je spijsvertering.

  4. Meer bewegen! Pak het bewegen weer op. Maak een plan voor jezelf. Een concreet plan. Dus in plaats van; ik ga meer bewegen -> ik ga 2x per week 40 min alleen wandelen. Denk verder aan 10.000 stappen per dag en/of minimaal 20 min beweging per dag. Bewegen is goed, meer bewegen is beter!

  5. Milde Detox! Geef jezelf, je lichaam en je geest een reset met een milde detox. Een detox van 3-5 dagen waarbij je o.a geen zuivel eet, geen koffie drinkt, geen vlees eet en geen alchohol drinkt.

Ik heb een super handig e-book gemaakt van een milde detox waarbij ik je helemaal mee bij de hand neem om die knop weer om te zetten. Het e-book Milde Detox kun je hieronder kopen en je kunt direct van start...Wees lief voor jezelf. Neem kleine stapjes. Want... je kunt beter een paar kleine stapjes zetten in de goede richting dan één grote sprong en dan achterovervallen!
Comments


bottom of page