top of page

DIY Poke Bowl!

Wat eten we vandaag? Wat dacht je van deze Do it yourself Poke Bowl 😉

Het lijkt misschien veel werk, maar dat valt reuze mee. Alles is vrij snel gemaakt, je zet het gezellig op tafel en iedereen kan zijn eigen favoriete Bowl samenstellen! Succes gegarandeerd 🙂 Ik heb witte rijst en quinoa gedaan, omdat ik zelf liever quinoa eet maar de rest van de fam liever basmati rijst!

Wat heb je nodig?


Voor de marinade van de tofu:

-3 el tamari of sojasaus

-2 el sesamolie

-wat gemberpoeder

-1 teen knoflook uitgeperst

-1 tl kokosbloesemsuiker


***

-250 gr tofu

-2 bakjes gerookte zalm

-300 gr basmati rijst

-100 gr quinoa

-250 gr doperwten

-1 blikje edamame bonen

-250 gram snijbietjes

-avocado

-1 komkommer

-2 zoete puntpaprika’s

-alfalfa

-peper en zout

-olijfolie

-sesamolie

-sojasaus

Hoe maak je het?

Meng voor de marinade alle ingrediënten. Snij de tofu in blokjes en voeg dit erbij. Laat voor 15 min intrekken. Hierna bakken in wat olijfolie in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn.

Kook ondertussen de rijst en de quinoa zoals op de verpakking aangegeven.

Snij de snijbiet in stukjes en roerbak dit op het laatste moment even kort in olijfolie met wat peper en zout.

Kook de doperwten ook kort (2 min) in kokend water en spoel ze af met koud water.

De rest van de ingrediënten snij je klein of doe je zo in kleine bakjes!

Dit alles zet je op tafel en zo kan iedereen zijn eigen Bowl samenstellen... en nog op smaak brengen met sojasaus of sesamolie!


Bon Appetit 💚




Comments


bottom of page