top of page

40 plus en ik voel me beter dan ooit!

Januari 2023 nam ik voor mezelf het besluit: dit wordt mijn jaar. Ik wil me weer fit voelen, sterk, energiek en lekker in m'n vel. Het werd beter dan ik had kunnen bedenken. Voor mij een reden om er een blog over te schrijven. Want dit (tweede) leerproces voelt als mijn missie hier... lees je mee?Om bij het begin te beginnen. Toen mijn kids ongeveer 4 en 2 waren ben ik van baan verandert en heb ik mij helemaal gestort op gezond eten en gezond leven. In die tijd ben ik toen zo'n 15 kilo afgevallen en dat bleef er ook keurig af. Ik starte mijn eigen bedrijf als voedingscoach en daarmee heb ik veel mensen geholpen naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl. Ik ben me later ook gaan verdiepen in yoga en mindfullness. Dus niet alleen het fyskieke gedeelte van gezond zijn maar ook het mentale en spirituele vlak. Door mijn yogateacher opleiding en de filosofie daarachter ben ik ook vegetarisch gaan eten. Dit ging een aantal jaar prima. Ik voelde me goed, energiek en bleef nog steeds keurig op gewicht :)


Maarrrr toen kwam de 40 in zicht. Hahaha. De eerste 2 jaar gingen oke maar ik kwam steeds een paar kilo aan, kreeg minder energie en ook aan m'n huid kon ik merken dat er iets niet goed zat. Maar wat? Dit werd een mooie zoektocht voor mezelf. Ik zeg nu mooi, maar toen ik er middenin zat voelde ik me alles behalve mooi. Ik schaamde me voor m'n huid en ook omdat ik als voedingscoach een paar kilo te zwaar was en die er niet af kreeg!

Begin dit jaar (2023) heb ik het besluit genomen echt voor mezelf te gaan kiezen. Iets wat ik al heel lang voelde dat ik 'moest' gaan doen was krachttraining. Maar ik had een sterke overtuiging dat ik sporten in een sportschool stom vond en vooral krachttraining ;)

Per toeval (alhoewel ik niet in toeval geloof ;)) kwam ik in contact met Marc van Personal Lifestyle Gym. Een fijne sportschool waar persoonlijke begeleiding op 1 staat!

Ik ben daar begin februari begonnen met krachttraining en begon het steeds leuker en leuker te vinden. Heel eigenwijs zei ik dat hij mij niet hoefde te helpen met voeding, want dat wist ik zelf wel. Gelukkig bleef hij volhouden en heeft hij mij geholpen met wat aanpassingen te maken ook in m'n voeding. En met resultaat. Inmiddels ben ik 10 kilo aan vet kwijt en staat er een getal op de weegschaal die ik in geen 5 jaar meer heb gezien. Maar misschien nog wel belangrijker, ik vind het leuk om te sporten! :)


Sporten is wel de belangrijkste stap geweest denk ik dit jaar. Maar niet de enige die mij geholpen heeft. Zo ben ik ook bij KPNI therapeut Mieke van Zinergie terecht gekomen. Bij haar metingen kwam er een behoorlijke disbalans in m'n darmen uit en ook m'n stress niveau was erg hoog. Door middel van supplementen en aanpassingen in m'n voeding is nu bijna alles weer in balans :) En zeker mijn huid. Daar ben ik denk wel het meest dankbaar voor. Een belangrijke stap in m'n voeding was om weer vlees te gaan eten. Ik at veel te weinig eiwitten waardoor oa m'n darmen uit balans zijn geraakt!


Langzaam maar zeker zag ik mijn lijf veranderen, maar ook dus mijn huid en ik voelde mij steeds beter en beter. Meer energie, rustiger hoofd, hormonen weer in balans, betere slaap... De belangrijkste les van dit jaar voor mij is om in de drukte van alle dag rust momenten in te plannen, voor mezelf te kiezen, van mezelf te houden en goed voor mezelf en mijn lijf te zorgen. Iedere dag mezelf de vraag stellen: wat heb ik vandaag nodig? Zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel... het holistische plaatje.


Want: voor je 40ste zorgt je lichaam voor jou. Na je 40ste moet jij voor je lichaam zorgen!


Dit proces voor mij was nodig om zo ook andere te kunnen helpen naar een betere, fittere en relaxtere versie van zichzelf. Mijn eigen helingsproces is mijn roeping hier op aarde!


Inmiddels zijn mijn kids bijna 17 en 14 en heb ik dus voor een tweede keer zo'n mooi proces mogen doorlopen. En waarschijnlijk niet de laatste. Want alles is constant in beweging en verandert. Dat is het leven. Go with the flow is mijn motto. Maar wel door bewuste keuzes te maken... en te blijven leren!

Ik kijk terug op een mooi en leerzaam jaar. En heb stiekem al heel veel zin in 2024!

Comments


bottom of page