top of page

Recept: Groene Curry, met groente in de hoofdrol!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar groentes zijn echt mega belangrijk binnen gezonde voeding. Deze zouden dan ook echt de hoofdrol moeten spelen bij elke maaltijd. En normaal hou ik niet van het woord moeten maar in dit geval dekt het wel de lading, als je begrijpt wat ik bedoel ;)


400 gram minimaal is dan ook mijn advies om per dag binnen te krijgen. Verdeel dit over je maaltijden en je zult zien dat het echt haalbaar is en dat je misschien zelfs wel meer eet. En hoe meer hoe beter, van groentes kun je nooit te veel eten. Voeg wat geraspte wortel toe aan je havermout in de ochtend, eet pompoensoep tussen de middag en maak een groente curry voor het avondeten. En laat ik nou net van die laatste een heerlijk recept voor je hebben :)




Wat heb je nodig voor 4 personen?

-1 stronk broccoli

-3 grote zoete aardappels

-2 tomaten

-1 rode ui

-1 rode paprika

-1 blik kikkererwten

-1 blik kokosmelk 400ml

-1 pakje groene curry pasta van Fairtrade

-400 gram zilvervliesrijst (gekookt)

-naar eigen smaak nog peper of zout


Hoe maak je het?


Snij de zoete aardappel in blokjes en de broccoli in roosjes. Deze stoom of kook je in ongeveer 10 minuten licht gaar. Ondertussen snipper je het ui en snij je de paprika en tomaten in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een grote pan en fruit hier de ui in. Als die glazig is voeg je de currypasta toe. Na een paar minuutjes alle groente, roer goed door elkaar zodat alle groentes bedekt zijn met de currypasta. Dan voeg je de kokosmelk toe en de kikkererwten. Dit laat je ongeveer nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Ondertussen maak je de rijst klaar zoals op de verpakking staat. Serveer samen met de curry. Je kunt er nog wat komkommer bij serveren of een gekookt eitje.


Geniet van het maken. Zet een gezellig muziekje op, werkt voor mij altijd super ontspannend.

Bon appetit!



bottom of page